13 Mayıs 2008 Salı

RENKLİ PATATES TOPLARI



Malzeme: 6-7 Patates,Tereyağ, Tuz, Limon suyu, havuç, maydanoz, dereotu, pul biber...

Yapılışı:

Patatesleri haşlayıp,ezin...Sıcakken içine 2 yemek kaşığı kadar tereyağı ilave edin...Tuz ve limon suyunuda katarak ,damak tadınıza uygun olarak hazırlayın...

Ayrı bir yerde,havucu rendeleyin,maydanoz ve dereotunu ince kıyın...Pul biberi ,havuçu ve maydanoz dereotu karışımını ayrı ayrı kaplara koyun...

Ezilmiş patatesten küçük parçalar koparıp,eliniz ile yuvarlatın ve sırası ile havuç,maydanoz ve pul biber karşımına bulayıp servis tabağına dizin...

AFİYET OLSUN.

2 yorum:

nilay dedi ki...

Bunu bende yaparım ve zevkle de yerim. Patetesli ya bayılırım patatese. ellerine sağlık

KelebekNehir dedi ki...

maşallah çok marifetlisin. Bu tarifi aklımda tutacağım. (Kelime doğrulamayı kaldırsan daha çok kişi yorum yazabilir.)