24 Ocak 2011 Pazartesi

FRANSIZ USULÜ BİBERLİ BİFTEK...

                                                                         Malzemeler:
6 parça kuzu külbastı(hafif dövülmüş)
Tane kara biber,tuz,
1 küçük kutu krema
yarım çay bardağı viski
tereyağ
İlk önce etler tek,tek kağıt havluya sarılıarak fazla suyu alınır.
Resimde görüldüğü üzere, üzerlerine dövülmüş tane karabiber,tuz ve yarım çay bardağı viski dökülür ve ters yüz edilerek marine edilir...

Tereyağında içleri çok hafif sulu kalacak şekilde pişirilir.Pişen etler ayrı bir tabağa alınır...Tavada kalan karışımın içine krema katılarak ve -tavanın dibide iyice kazınılarak-kaynatılır ve koyulaşınca etin yanına sos olarak sunulur.(bir dahakine mantar da koyacakmış,yakışırmış:)
Afiyet bal şeker olsun hepimize:)))

2 yorum:

Elçin dedi ki...

Hım leziz ve güzel görünüyor herşeyyy:)
Yapcam bende en kısa zamanda:)

Siyah Süt dedi ki...

eline sağlık bifteği pek bi severim ..

bloğumada beklerim sevgiler..

http://sutlugofret.blogspot.com/