4 Eylül 2011 Pazar

TAVUKLU BADEMLİ KAPAMA

Harcı için: 2 adet Tavuk Göğsü,1 kuru soğan,dolmalık fıstık,kuş üzümü,yeni bahar,karabiber,tuz.
Hamur için: 2 yumurta,21 gr.yaş maya,2 su bardağı un,2 çorba kaşığı yoğurt,2 çorba kaşığı margarin,1 tutam tuz...
Badem.
Yapılışı:Tavuk gögsünü haşlayın,didikleyin,soğanı ince doğrayıp tavada döndürün,tavuk eti,dolmalık fıstık ve kuş üzümlerini katıp bir süre pişirin...Baharatlarını ekleyip bir kaç kere daha karıştırın...Harçı soğuması için bir kenara alın.



Mayalı hamuru yapın,açın,kek kalıbını yağlayın,kalıbın altına bademleri sıralayın,açtığınız hamuru kalıba yerleştirin,ortasını elinizle delin...

İçine harcı koyun,kenarlardaki hamuru üzerine kapatın...

Hamurun kenarlarından da yanlarına badem atabilirsiniz.

220 derecede 25 dk.pişirin...

Kalıptan tersini, yani bademler üstte kalacak şekilde çıkartın...Afiyet olsun.
















Hiç yorum yok: