3 Kasım 2011 Perşembe

ŞARAPLI ARMUT TATLISI


5-6 adet armut
1,5 bardak toz şeker
4-5 adet kabuk tarçın
1 adet portakal
1 şişe kırmızı şarap
1 kutu pişmaniye
sade dondurma
süslemek için;nane yaprağı

Armutları soyup bir tencereye alın,üzerine toz şeker,sıkılmış portakal suyunu ve tarçın kabuklarını yerleştirin...


Son olarak 1 şişe kırmızı şarabıda ilave ederek orta ateşte pişirmeye başlayın.Suyu kıvama gelinceye kadar ( sulu reçel gibi) kaynatın.



Servis yaparken bir tabağa önce dondurmayı, dondurmanın üzerine pişmaniyeyi,onun üzerine de bütün olarak pişmiş olan armutu koyun.Tenceredeki kıvamlı kırmızı şerbetinden üzerine bir kaç kaşık gezdirin,nane yaprakları ile süsleyip dondurmanın erimemesi için hızlı bir şkilde servis yapın.



























Çok lezzetli ve bir o kadar da hafif bir tatlı...Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: