10 Mart 2008 Pazartesi

TOPHANE GÜLÜ

Bu tarifimiz de yine çok pratik ve lezzetli:))

Malzemeler:

5 adet yuvarlak hamburger ekmeği

2 adet Tophane patlıcanı

1 paket Mozerella peyniri

Zeytinyağı,tuz,karabiber,kırmızıbiber,sarımsak tozu...

Yapılışı:

Öncelikle patlıcanlar alacalı soyulup 1 parmak kalınlığında dilimlenir...Tuzlu suda acısı çıkması için bekletilir.Sudan çıkarılıp kağıt havlu ile fazla suyu alınır...Tost makinası(veya teflon tava da olur) çok az yağlanır patlıcanlar alt üst ederk pişirilir.

Ayrı bir tabakta ,Zeytinyağı,karabiber,kırmızıbiber,tuz ve sarımsak tozu karıştırılır.

Pişen patlıcanlar bu karışıma yatırılır, bir müddet bekledikten sonra ikiye kesilmiş hamburger ekmeğinin arasına konur..Patlıcanların üzerine de Mozerella Peyniri ilave edilir.Ekmek kapatılıp servis yapılır.

İster böyle, isterseniz de resimde görüldüğü gibi, peynirler hafif erisin diye fırına atabilir ve domatesle süsleyebilirsiniz....

Banu'nun notu: Foto'daki patlıcanlar da tophane!!ama kış diye biraz küçük kaldı:)) Siz esas Tophane patlıcanı ile yaparsanız, hamburger ekmeğinin yuvarlaklığında ve büyüklüğünde olacağı için görüntü çok daha hoş oluyor.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: